Dragracing med skoter

Många av oss har ett brinnande intresse för motorsport av olika slag. Om du dessutom gillar snö ligger du särskilt bra till. Med tanke på att vi här i Sverige inte kan komma ifrån det kalla klimatet är det bra att gilla snö. Skotercross körs mycket i norra delarna av landet eftersom det är där upp i norr som det oftast är mest snö. Många som kört skoter länge tävlar i dragracing. Dragracing är motorsport och kan gälla både bilar, motorcrossar och snöskotrar. Dragracing går i alla fall ut på att fordonen som ska tävla står stilla bredvid varandra. Sedan gäller det att köra en viss strecka på så kort tid som möjligt.

Dragracing med snöskoter är kanske extra kul eftersom skotrarna kan köra riktigt snabbt. Dessutom så händer det lätt att snöskotrar under racing ställer sig lite på bak”hjulen”. Det är roligt att titta på dragracing eftersom man aldrig vet vem som ska vinna. Sträckorna som de deltagarna kör är oftast en fjärdedels engelsk mil, vilket motsvarar ungefär 400 meter. På den förhållandevis korta sträckan kan vad som helst hända.

Dragracing och spel

Om du inte vill stå och kolla på dragracing eller köra skoter själv finns det andra sätt att njuta av vintersporter på. Betting är väldigt populärt och är i kort beskrivning en slags vadslagning. Man kan betta om vad som helst men oftast handlar det om sporter. Betting på dragracing är inte jättevanligt, men däremot finns det bra bettingspel på vintersporter som hockey och skidåkning. Om du inte känner att betting är något för dig kan du spela andra casinospel med vintertema. Slots är ett av de mest populära spelen på spelsajter online. Slots finns i hundratals olika varianter och det finns många spel med just vintriga teman. Några bra exempel på roliga slots på nätet är Cool Ice, Frost Bite och Penguin Power.

Dragracing kan man tävla i med bilar, skotrar och motorcyklar