Skoterklubb för gemenskapen

Om du gillar att köra skotercross kan du gå med i en skoterklubb. Det finns många olika klubbar utspridda i landet. De flesta av klubbarna ligger dock i norra Sverige eftersom det är här uppe det oftast finns snö. Skoterklubb kan du hitta i Dalarna, Gävleborg, Jämtland, Norrbotten, Uppsala och Västernorrland, för att nämna några ställen. Fördelen med att gå med i en klubb är framförallt gemenskapen som tillkommer. I skoterklubben får du nämligen möjligheten att träffa människor med samma intressen som du själv har. Vem vet, kanske träffar du några vänner för livet. En annan stor fördel med att vara medlem i en klubb är förmånerna. Du får till exempel köra på uppmärkta skoterleder istället för guppiga stigar i skogen.

Många skoterklubbar anordnar roliga träffar. Tillsammans får medlemmarna göra olika aktiviteter ihop, exempelvis köra skoter, grilla korv, övernatta någonstans och tävla. Skoterklubb kan vara väldigt olika beroende på vilken du går med i. I en skoterklubb kanske det finns 40 medlemmar, i en annan över 100 och i vissa färre. Andra saker kan också skilja, exempelvis avgiften för att vara medlem. Ofta ingår det skoter i själva medlemsavgiften, du får alltså låna en skoter. Detta kan naturligtvis skilja sig från klubb till klubb.

Sponsring av din skoterklubb

Fina skoterleder är inte gratis att fixa. Varje skoterklubb kan genom medlemsavgifterna dra in tillräckligt med pengar för att hålla lederna fina och åkvänliga. Många företag väljer också att sponsra en viss klubb just för att lederna ska kunna användas. Det är nämligen inte bara skotrar som kör på skoterleder. Även skidåkare och folk som promenerar kan dra nytta av en uppröjt skoterspår. Om du själv vill bidra till bättre leder kan du sponsra en skoterklubb. Du kan också hjälpa till att fixa i ordning skoterlederna rent fysiskt som medlem i en bra klubb.

Skoterklubb är bra att gå med i om du kör snöskoter