Skoterleder runt Storuman

Att få uppleva svensk vildmark klädd i vitt är det inte alla som får. Att ta sig omkring ute i skog och mark när snön ligger meterdjup är svårt. För dig som kör skoter kan det dock vara enklare. Skoterleder finns lite här och var i landet men väldigt många finns i och runtomkring Storuman. Storuman ligger i Lappland, ganska högt upp i landet. Här är det ofta mycket snö och skoterleder görs för att folk ska kunna ta sig runt. För dig som kör snöskoter är dessa leder utmärkta och ger dig möjlighet att uppleva vacker vinternatur. Här uppe finns över 130 mil skoterleder, ganska mycket med andra ord. För att du ska kunna njuta av naturen hela året röjs spåren upp och prepareras för skotrar.

För dig som gärna vill prova att köra skoter men som inte äger en egen går det bra att hyra skotrar i Storuman. Med en skoter kan du färdas över isiga landskap, frusna sjöar och tyst och vacker natur. För att få köra måste du vara minst 15 år. Förutom att du kan köra skoter på skoterleder runt och i Storuman kan du även åka skidor på skoterleder. Om du också vill bidra till att våra skoterleder i Sverige hålls i bra skick kan du köpa ett ledmärke. På nätet finns sidor där du kan bidra till insamlingen.

Innan du ger dig ut på skoterleder

Eftersom skoter ändå är ett motorfordon gäller det att du kör med vaksamhet och försiktighet. Innan du ger dig ut på skoterleder kan det vara bra att tänka på vissa saker. Först och främst är det bra att du planerar den färdväg du tänker ta. När du väl kör på skoterleder så är det högertrafik som gäller. Detta är en viktig punkt som är bra att komma ihåg. Den generella hastighetsbegränsningen är 70 km/h, men den kan variera. Se även till att ha på dig hjälm, varma kläder och medtag isdubbar och räddningslina. Dessa saker kan vara livsviktiga vid en olycka.

Skoterleder i vackra Storuman finns det många av