Snöskoter – dina köpråd

Om du älskar att köra skoter i snön kan det vara på tiden att du investerar i din alldeles egen snöskoter. Eftersom en snöskoter inte är jättebillig gäller det att ha koll på vad du är ute efter. Eftersom du kan köpa både nya och begagnade snöskotrar kan det vara bra att tänka ut vad syftet med skotern är. Om du endast ska köra någon gång ibland kan du lika gärna köpa en begagnad skoter. Om du däremot kör ofta, tävlar och använder din snöskoter hela tiden kanske det är bättre att satsa på en helt ny. Fördelen med en begagnad skoter är såklart priset. Men även om en ny snöskoter kostar mer fungerar den som den ska och den kommer förmodligen att hålla längre än en begagnad.

En annan sak du måste tänka ut om du ska köpa en helt ny skoter är vilken sorts motor du vill ha. Vissa skotrar har nämligen fläktkyld motor. Dessa motorer är oftast lättare att sköta, dock kan själva snöskoter inte prestera lika bra. Det andra alternativet är en vätskekyld motor, med en sådan blir din snöskoter mer effektiv och kan prestera bättre. Innan du börjar kolla på skotrar kan det vara bra att bestämma dig för en budget. Skriv gärna ner vilka punkter som är viktigast för dig, exempelvis prestandan, säkerheten eller underhåll.

Försäkra din snöskoter

Precis som för bilen behövs det även en försäkring när du köper en snöskoter. Försäkringen är i grund och botten till för att skydda dig. För att försäkringen ska gälla är det viktigt att du alltid följer tillverkarens råd om maxvikt, underhåll och liknande. Som medlem i en skoterklubb kan du ofta få rabatt när du tecknar en ny skoterförsäkring. Innan du tecknar en försäkring är det bra att lägga ner en tid för research och för att jämföra olika försäkringar. Skoterförsäkringar kan nämligen skilja enormt mycket i pris.

Snöskoter kan du med fördel även köpa begagnat